Fotoaparati – osnovna delitev

V grobem se fotoaparati delijo glede na tip (mobilni, kompaktni in zrcalnorefleksni) in namembnost (za poklicne, zahtevne in ljubiteljske fotografe). Tokrat si bomo na hitro pogledali poglavitne razlike glede na tip fotoaparata, v člankih, ki sledijo pa bomo podrobno razdelali fotoaparate glede na namembnost.

fotoaparatiČasi mobilcev z borno ločljivostjo 2MP so že davno minili, saj so v sedanje pametne mobilnike vgrajeni fotoaparati z ločljivostjo 12MP, ki so ob podpori programske opreme sposobni prekosati tudi nekatere cenejše kompakte. In kar je morda še najbolj pomembno, najbolši fotoaparati so tisti, ki jih imamo vedno pri roki!

Kompaktni fotoaparati so daleč najbolj razširjeni, saj so preprosti za uporabo, majhni, lahki in nudijo zadovoljivo kvaliteto fotografij in videa. V osnovi ne ponujajo zamenjavo objektiva, vendar so vse bolj prisotni tudi napredni oz. profesionalni modeli, ki to ponujajo in se lahko kosajo tudi z zrcalnorefleksnimi.

Zrcalnorefleksni so namenjeni profesionalnim fotografom in navdušencem, saj omogočajo neposreden nadzor nad objektivom ter nastavitvami. Poleg velike izbire objektivov je na voljo je tudi ogromno stalih dodatkov kot so bliskavice, filtri in konverterji tako, da so ti fotoaparati primerni za vse zvrsti fotografije.

Home: Klikni tukaj in pejt dam 🙂.  Ni? luštnega – kako s hemeroidi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CommentLuv badge