Hemeroidi

Hemoroidi so nadloga, ki doleti veliko ljudi. Gre namreč za vnete ali razširjene vene, ki z analnega območja odnašajo kri. Ločimo zunanje in notranje hemoroide, med pogostimi razlogi za zunanje pa najdemo dolgotrajno sedenje, ki je danes za marsikoga stalnica. Hemoroidi se pogosto pojavijo pri nosečnicah, vendar pa moški vseeno niso izvzeti, saj se lahko pojavijo tudi kot posledica kroničnega zaprtja, neprimerne prehrane, hudih telesnih naporov, bolezni jeter, močnega kašljanja, bruhanja ali kihanja in drugega.

 

Zunanji hemoroidi so okrogle zatrdline v velikosti lešnika v okolici zadnjika, ki so boleče na dotik, pri notranjih hemoroidih pa gre za povečanje hemoroidnih vozlov v analnem kanalu. Ti so sicer prisotni ves čas, vendar začnejo predstavljati težavo šele takrat, ko se iz različnih vzrokov povečajo. Zaradi tega pri odvajanju blata čutimo bolečino, v nekaterih primerih pa na toaletnem papirju ali v straniščni školjki opazimo tudi kri. Med najpogostejše znake hemoroidov spadajo še boleče zatrdline, izločanje sluzi ob odvajanju, pri zunanjih hemoroidih pa tudi srbenje zadnjika.

 

Hemoroidi zagotovo predstavljajo veliko nevšečnost, vendar pa na srečo obstaja nekaj načinov, s katerimi se jih lahko znebimo. Eden od teh je jemanje zdravila Detralex, ki je namenjeno zdravljenju akutnega hemoroidnega sindroma. Detralex spada v skupino zdravil za stabiliziranje kapilar in vsebuje učinkovine, ki ščitijo vene ter povečujejo njihov tonus. Tablete so v primeru zdravljenja hemoroidov namenjene jemanju za krajše časovno obdobje, zdravljenje navadno traja sedem dni. Prve štiri dni je treba trikrat na dan vzeti dve tableti, naslednje tri dni pa dvakrat na dan dve tableti. Po posvetu z zdravnikom lahko tablete Detralex jemljemo tudi dalj časa, vendar je izboljšanje navadno hitro. Jemanje tablet Detralex med nosečnostjo ni svetovano, saj v tem primeru jasnih ugotovitev o varnosti jemanja še ni. Med možnimi stranskimi učinki jemanja tablet najdemo drisko, slabost, bruhanje, glavobol, omotico in druge manj pogoste neželene učinke. Zdravilo Detralex lahko dobimo v lekarni, za nakup pa recept ni potreben.

Home: domov….  Ni? posebnega… nekaj o darilih…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CommentLuv badge