Slavnostna pričeska

Ob posebnih priložnostih, kot je na primer valeta, maturanstki ples, poroka, mogoče tudi rojstni dan ali ostali manj pomembni dogodki, zahtevajo od človeka urejenost. Urejena pa mora biti tudi pričeska, saj je zelo opazna. Če ima dekle dolge lase, se lahko odloči za vrsto različnih pričesk. Lahko pusti lase kar spuščene in okrašene z različnimi okraski, kot so na primer kristalčki, biseri, špangice,… Lahko si lase zravna ali pa jih nakodra, da so valoviti ali popolnoma skodrani.

Ponavadi ženska želi drugačno frizuro kot je je vajena običajno, če ima ravne lase, želi valovite ali skodrane in ravno obratno. Večkrat pa so bolj primerne spete frizure ali na pol spete. Frizura pa je odvisna tudi od obleke. Če je obleka zelo načičkana, frizura in make-up ne smeta biti preveč, morata biti zmerna. Posebna priložnost je na primer poroka. Pri poroki si želimo, da je vse popolno. Obleka mora biti sanjska, k njej pa spadajo tudi lepi uhani in ujemajoča se ogrlica.

Tudi pričeska se mora ujemati z nakitom in obleko. Zelo moderne so pričeske, s figo, speto na zatilju, lasje so lahko na pol spuščeni, lahko pa so vsi vsi speti v figi. Lahko so speti na sredini glave, oblikovani s kito, lahko pa so speti na vrhu glave. Veliko nevest si za poroko želi nositi tudi tiaro, ki pa jo mora vstaviti frizer na že končano pričesko. Če si jo želimo namestiti sami, moramo frizerju pred tem povedati, da bomo nosili tiaro. Poleg tiare pa lahko pričesko okrasimo še z rožami, tančico, obroči…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CommentLuv badge